Bianco B  Unicolor 20×20 Gulv- og vægflise 5

Granit
- en smuk og holdbar løsning

Vælger du granit til din bordplade får du en robust, elegant og unik skønhed, der holder år efter år efter år efter år…. naturligvis!

MATERIALEVALG

Forskellige typer af granit til bordplader

 Granit er kendt for sin styrke og holdbarhed. Det karakteristiske udseende varierer meget fra sten til sten, så lad dig endelig inspirere af vores store udvalg.

EGENSKABER

Robust elegance

Sten af typen granit tilhører gruppen af magmatiske stenarter, der er en blanding af forskellige naturlige mineraler. Disse er dannet gennem flere hundrede millioner år, hvor smeltet stenmasse med tiden er størknet og afkølet under et enormt tryk, dybt under jordens overflade.

 Du kan finde granit i det meste af Verden – også i Danmark, hvor den hovedsageligt findes på Bornholm.

Granit ses typisk i røde og brune nuancer, men fås også i lyse, grålige og mere mørke farver. En fællesnævner er den spættede struktur bestående af mange små stenkorn. Nogle granittyper har en glitrende effekt. 

En af granittens helt uovertrufne egenskaber er hårdheden, der gør den yderst modstandsdygtig over for ridser, stød og slag. Stenen er tilmed syreresistent, hvilket gør granit til et naturligt valg til køkkenbordplader.

Granit - et klassisk valg til dit køkken

Granit har, gennem generationer, været det klassiske valg af natursten til bordplader i danske køkkener. Det forstår vi godt! 

Når du bringer granit til køkkenet – eller andre steder i din bolig – får du nemlig en pålidelig løsning, der modstår hverdagens udfordringer. 

Med granittens ekstreme styrke og modstandsdygtighed får du en overflade som kun kræver aftørring med en fugtig klud – hver er hverken brug for kraftige rengøringsmidler eller krævende vedligeholdelse.

Granit er det ideelle valg, fordi du får:

mm

Fristet til en bordplade i granit?

Udnyt vores viden og erfaring når du skal vælge materialer til dit køkken. Vi har også et stort udvalg af køkkenvaske, armaturer, Quookere og andet tilbehør, så book et gratis møde og få et tilbud på en komplet løsning – helt uden forpligtelser.

Granit, gabbro, gnejs.... kært barn har mange navne

Der findes typer af sten, hvis praktiske egenskaber minder så meget om granit, at de i daglig tale, og handelsøjemed, kaldes granit. Geologisk set har disse intet med granit at gøre, men tilhører andre stenarter som fx gabbro og gnejs. 

Til eksempel er de sorte sten Nero Assoluto og Nero Afrika af stentypen gabbro og den mere spraglede sten Kashmir White af typen gnejs.

Forny dit køkken med en ny bordplade i natursten

Trænger du til forandring eller fornyelse, og har du ikke mod på den helt store køkkenudskiftning, så overvej blot at skifte din køkkenbordplade. 

I eksemplet her er den oprindelige laminatbordplade udskiftet med en køkkenbordplade i kvartsit, og monteret med en broløsning, der lader den smukke sten fortsætte ned langs den fritstående side af køkkenet. Blandingsbatteriet er erstattet af en Quooker – hvilket frigiver plads på et ikke så stort køkkenbord.

Har du brug for inspiration eller hjælp til hvordan du kan forny dit køkken med natursten, så tøv ikke med at kontakte os.

før køkken efter køkken

Se naturstenen, inden du køber

Alle natursten er forskellige – selv inden for den samme stentype er der stor variation. 

Når vi præsenterer vores natursten, fx her på siden, skal du betragte det du ser, som en typeprøve. 

Vi anbefaler på det kraftigste, at du besigtiger og udvælger din råplade ved at besøge os i butikken. Vores personale sørger for at finde de plader frem du har behov for at kigge nærmere på, så du kan vurdere om farver, mønster, struktur og overflade lever op til dine ønsker.  

Hyppige spørgsmål om granit

 Hårde stentyper, som fx granit og gabbro, kan have krakeleringer i overfladen. Disse er papirstynde, ganske uskadelige for funktionaliteten og en forekomst, som ikke kan undgås.

I magmatiske bjergarter, som fx granit og gabbro, forekommer det vi kalder naturpletter. Det er større eller mindre samlinger af mineraler og krystaller. Dette er helt naturligt og en del af charmen ved natursten. Besigtiger du vores råplader inden køb, kan du se om sådanne naturpletter forekommer i netop den plade du har udset dig.

krystalsamlinger naturpletter

  I nogle natursten, det kan fx være i granit og gabbro, forekommer spartlede områder. Disse føles og syner en anelse mere matte end resten af overfladen. Det er fordi årer og huller er lukket med en helt særlig spartelmasse for at undgå ujævnheder i overfladen.

Ja. Granit er modstandsdygtigt over for syre. Du kan derfor godt bruge et mildt præparat af kalkfjerner. Men vær opmærksom på, om dine omkringliggende installationer, som fx vask og armatur, kan tåle afkalkningsmidlet.

Kontakt os

Udfyld denne kontakt formular, ring til os eller skrive en mail. Vi forsøger at svare inden for 24 timer i åbningstiden.

Ved booking af møde kan der være lidt ventetid, da vi kan være optaget af andre kunder.

Bianco B  Unicolor 20×20 Gulv- og vægflise

55 72 13 12

man-fre 07:00-17:00 
lør 08:00-14:00

Showroom

Ubemandet åbent frem til 23:00
udenfor ovenstående åbningstider

1. lør i mdr: 8:00-16:00
1. søn i mdr: 10:00-14:00 (kun udstilling)
For håndværkere åbner vi kl 6:30 man-fre

Varereturnering

 Udfyld nedenstående formular for at oprette en RMA-sag.

Opret erhvervskonto

For at oprette en erhvervskonto bedes du udfylde formularen med dine virksomhedsoplysninger. Vi vil derefter gennemgå dine oplysninger og kontakte dig for at færdiggøre processen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få

5 GRATIS fliseprøver

Siden er under opbygning

Men bare rolig, du kan stadig bestille som normalt.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 55 72 13 12 eller mail post@fliser.dk

Tak for din forståelse og tålmodighed.