Vådrumssikring: 

Her får du en lille oversigt over, hvilke regler der er omkring vådrumssikring - du bliver også klogere på, hvordan du selv kan vådrumssikre dit rum.

Vådrumssikring er din garant for, at dit badeværelse eller vådrum kan modstå fugt og vand. At vandtætte dit vådrum er en proces, der foretages forholdsvis tidligt i din byggeproces og det er et område i dit badeværelse, der er et vådrum, som ifølge bygningsreglementet skal være i orden i enhver bolig.

 

Der er altså lovgivning på området, der sikrer, at dit badeværelse kan modstå fugt og vand, uden at der opstår skader på kort og lang sigt. Det er også din sikring for, hvis tingene er gjort korrekt, at et køb af eventuel bolig opfylder krav på dette område.Når der lovgives på området, er det fordi, det er meget vigtigt for din boligs helbred, at et vådrum sikres korrekt.

Vådrumssikring:
Information om vådrum: 

Hvad er et vådrum?
Et vådrum er et rum, der bliver påvirket af relativ høj fugtighed eller direkte vandpåvirkning – og det er dette, en vandtætning skal sikre rummet og resten af bygningens konstruktioner i mod. Der er forskel på om et rum som et badeværelse er udsat på direkte påvirkning, eller om et rum er udsat for lejlighedsvis påvirkning som et køkken, bryggers og toilet. Her er kravene forskellige.

Hvorfor skal det sikres godt?
Hvis et vådrum ikke er sikret forsvarligt, kan det give skader på tilstødende konstruktioner. Det er derfor vigtigt, at din vådrumssikring udføres korrekt – hvis det ikke er gjort, kan det ende med at ødelægge dit hus. Hvis du ikke sikrer dit vådrum, kan fugten trænge ind i væggene, brede sig og skabe svampeproblemer i din bolig. Det er ikke alle steder, man kan se, hvor slemt det står til og det kan tage lang tid at sprede sig, og når først det opdages, kan skaden være stor.

Produkter - der er gode at bruge:
Her i Næstved Flisecenter har vi et godt samarbejde med både Schönox og Mira – begge dele anbefaler vi vores kunder at bruge, og du kan få vejledning og gode råd i vores butik omkring produkterne, og hvordan vådrumssikring også kan bruges som en god radonsikring.

Information om vådrum:
GUIDE: 

Så nemt vådrumssikrer du dit nye badeværelse

Det er ikke særlig svært at vådrumssikre et badeværelse, når først du har styr på de grundlæggende elementer i processen - En proces der er meget vigtig at følge, da det er et lovkrav at vådrumssikre et badeværelse før brug.

Påføring af primer
Før du går i gang på badeværelset, skal du rengøre fladerne og påføre primer – Det sikrer en bedre vedhæftning af vådrumssikringen.


Tætning
Herefter skal du sætte vinkelbånd på kanter samt rør- og afløbsmanchetter om rørene, der sættes fast i vådrumstætning og dækkes efterfølgende, når du påfører vådrumssikringen.


Påføring af vådrumssikring

Nu er du klar til at påføre den egentlige vådrumssikring med en rulle og pensel.


Har du brug for lidt mere viden? Gå ind på vores YouTube-kanal og se, hvordan vores konsulent og in-house håndværker, Martin, gør det. 

Ingen vådrumssikring uden det rette værktøj
Næstved Flisecenter har alt det, du har brug for, når du skal sikre dit badeværelse. Køb et komplet vådrumssikrings-sæt hos os og få gode råd med på vejen om vådrumssikring og radonsikring, så du kan komme godt i gang med at sætte fliser op på dit badeværelse.

 

 

GUIDE:
Relaterede nyheder
Seks gode råd – når du vælger fliser til dit badeværelse

Der er mange praktiske elementer i spil, når du skal vælge nye fliser til dit badeværelse. Det er et dyrt rum. Og vælger du fliser på gulv og vægge, bør du fra start vælge dem, du allerbedst kan lide, for du laver sandsynligvis ikke dit baderum om ret mange gange i løbet af livet.

Læs mere
Tips til valg af fliser i badeværelset - Sådan kommer du godt fra start

Når du skal vælge fliser til dit badeværelse, er der flere praktiske ting, du skal tænke over.

Læs mere
Murere på epoxy-kursus

I januar måned havde vi fornøjelsen af at afholde vores fjerde epoxy-kursus i samarbejde med EUC Sjælland.

Læs mere
Tre gode råd til valg af baderumsmøbel

Når du vælger interiør til dit badeværelse, skal du ikke vælge i blinde – der er flere ting, som spiller ind på, hvilket baderumsmøbel du skal gå efter, og vi giver dig her de bedste tips.

Læs mere